KÜLDETÉS ÉS ÉRTÉKEK
Véleményem szerint a tervezés és szakvéleményezés egy intellektuális termék. Értéke a szakember tudását, tapasztalatát és a ráfordított idejét, energiáját tükrözi.  Jól, gyorsan, olcsón: ebből bármelyik kettő szerintem kizárja a harmadikat. A cél, hogy megtalálni azt az egészséges egyensúlyt, harmóniát ami a kliensnek kedvező, a tervező minőségpolitikájának megfelel, és mindkét fél elégedett az együttműködéssel.  Az épületek, amik körül vesznek, értéket képviselnek, hosszú távra épülnek és környezet formáló hatásuk van. Ha elég időt és energiát fordítunk a tervezésre, akkor az növeli az értékét az épületnek,  egy hozzá adott értéke lesz annak. Sőt a tapasztalat azt mutatja, hogy minőségi tervvel a kivitelezésben nagyon sokat lehet megtakarítani, akár a teljes tervezési árat. És nemcsak kezdeti elvárás, hanem megvalósítható cél, hogy egy épület szép legyen a saját környezetében, tartós legyen, funkcionális, környezetbarát és könnyen fenntartható legyen. Mindenekhez szükséges egy jó kiindulás, helyes irány, vagyis egy jó terv ami végig kíséri az épületet a kivitelezés befejezéséig.
A CSAPAT
dipl. ing. Köntés Loránd

dipl. ing. Köntés Loránd

managing partner

Házas: 2008
Három gyerek apja: 2011, 2013, 2018
2003-ban végezte a kolozsvári Építőipari Egyetemet,  „Polgári, ipari és mezőgazdasági épületek” kar
2007-ben végezte a kolozsvári Építőipari Egyetemet – „Vasútak, utak és hidak” kar 
A kolozsvári Plan31 Kft. munkatársa 2003-2008 között
A 3D Concept Kft. társalapítója: 2008 – jelen
Hobby: Úszás, foci, szaladás, horgászat, kutyák és macskák

3dconceptcluj [@] gmail.com
kontes.lorand [@] 3dconceptcluj.ro
3D CONCEPT

3D CONCEPT

Épület tervezés

Létrehozás éve: 2008
Tevékenységi terület: Polgári, ipari és mezőgazdasági épületek tervezése, tanácsadás. 

3dconceptcluj [@] gmail.com
dipl. ing. Békési Ádám Tibor

dipl. ing. Békési Ádám Tibor

managing partner

Házas: 2003
Egy gyerek apja: 2006
2001-ben végezte a kolozsvári Építőipari Egyetemet, „Polgári, ipari és mezőgazdasági épületek” kar
A kolozsvári Plan31 Kft. munkatársa 2001-2008 között
A 3D Concept Kft. társalapítója: 2008 – jelen
Hobby: Foci, barkácsolás

3dconceptcluj [@] gmail.com
bekesi.tibor [@] 3dconceptcluj.ro
MEGRENDELŐ PARTNEREK

 

Emerson Cluj-Napoca
Emerson Oradea
http://www.emerson.ro/
Agressione Group Cluj-Napoca
http://www.agressione.ro/
Holzindustrie Schweighofer
https://www.schweighofer.at/ro.html

 

Kaufland România
http://www.kaufland.ro/
GD PODURI RULANTE SI MASINI DE RIDICAT
http://www.gdmr.ro/
Faist mekatronic Oradea
Faist metalworking Oradea
www.faist.net

 

Köber România
http://www.kober.ro/
VPK Packaging
http://www.vpk.ro/
KIVITELEZŐ PARTNEREK

 

ASA CONS TURDA (membru grup CONSOLIS)
http://asacons.ro/
MACON DEVA
http://www.macon.ro/

 

SOMACO GROUP
http://www.somaco.ro/

 

IGNA CONSTRUCT
http://ignaconstruct.ro/

 

TERVEZŐ PARTNEREK

 

ARCHDESIGN Cluj Napoca
arh. Victor Mihailescu

http://archdesign.ro/
arh. Amzulescu Andrei
EUROCON CONCEPT – Oradea
DICO si TIGANAS BIROU DE PROIECTARE – Cluj Napoca
http://www.dicositiganas.ro/

 

BLIPSZ Cluj-Napoca
PRO-INVEST – Sfântu Gheorghe
POLIART – Oradea
http://www.poliartonline.com/

 

ASSTECO – arh. Maghiar Alexandru
PLAN TRADE – Cluj-Napoca
ART CONSTRUCT
EUROCON PROJECT – Oradea
PLINTOSZ – Gheorgheni
REFERENCIÁK

Megtiszteltetés számomra, hogy ajánlhatom a 3D CONCEPT Kft. által nyújtott szolgáltatásokat. A 2009-2010-es években együttműködtünk a 3D CONCEPT csapatával egy szerkezeti rész tervezésében és a kivitelezési terv megvalósításában. A projektek célja 8000 négyzetméteres gyártócsarnokok és adminisztratív ingatlanok építése volt. Professzionalizmusuknak és gyorsaságuknak köszönhetően újrakezdtük az együttműködést az új projektekhez, két folyamatban lévő szerződéssel – Kolozsváron és Bukarestben.
A tervezőirodával való együttműködés részeként örömömre szolgált, hogy Köntés Lóránd mérnök úrral dolgozhattam együtt, aki tökéletes professzionalizmusról tett tanúbizonyságot, minden felmerülő kihívásra reagálni tudott. Gyorsan válaszolt kéréseinkre, és bizonyította rugalmasságát és kreativitását a projekt kidolgozása során. A speciális képzésen túl azon emberek kategóriájába tartozik, akik bármikor készen állnak arra, hogy olyan technikai megoldásokat találjanak, amelyek az ügyfélnek minden szempontból előnyére szolgálnak.
Bátran ajánljuk a 3D CONCEPT Kft. tervezési és kivitelezési tanácsadó céget minden olyan ügyfélnek, aki gyorsaságra és szakmai odafigyelésre vágyik egy színvonalas projekt megvalósításában.

Nicolae Gheorghiu

Működtetési és Tranzakciós Igazgató, S.C. Agressione Group S.A.

2008 óta dolgozom együtt a 3D CONCEPT Kft.-vel a következő területeken:
• szerkezetek tervezése – több mint 30 projekt,
• tanácsadás és műszaki felmérések
ahol a Köntés Loránd által képviselt cég a vállalt határidőre teljesítette szerződéses kötelezettségeit, professzionalizmust, szakmai hozzáértést, komolyságot, pontosságot, felelősségvállalást, gyorsaságot, döntéshozatalban való részvételt tanúsítva.
Amit a 3D CONCEPT Kft.-vel való együttműködéstől várhat, az egy egyszerűsített, őszinte építési folyamat, amely nyílt kommunikációra épül. A minőség iránti elkötelezettségük és mert pontosan értik a projektek időben és optimális körülmények között történő befejezésének fontosságát, az egyik legfontosabb partnerünkké váltak az előregyártott vasbeton, monolit, fém és vegyes szerkezetek tervezése terén.

Úgy személyesen, mint az általam képviselt cég is, az ASA CONS Románia nevében rendkívül elégedett vagyok a magas szintű szakértelemmel és kivitelezéssel, ezért ajánlom és kifejezem szándékomat, hogy a jövőben is a 3D CONCEPT Kft.-vel dolgozom.

 

Ianoș Andrei

Eladási Igazgató, ASA CONS Romania SRL

A tervezési szolgáltatásokat nyújtó 3D CONCEPT Kft.-vel, több előregyártott betonelemekkel épített ingatlan megvalósításában működtünk együtt, melyek közül megemlítjük a következőket: Faist Mekatronic Nagyvárad, Benvenuti Nagyvárad, Sogema Nagyvárad. Tőlük 2008-tól több mint 60 koncepció-projektet kaptunk és partnerségünk a jövőben is folytatódik.
A 3D CONCEPT-tel a szolgáltatások kivételes minősége, készséges hozzáállásuk, rugalmasságuk, valamint céljaink legjobb műszaki és gazdasági megoldásainak kiválasztásában nyújtott támogatás miatt működünk együtt. A 3D CONCEPT professzionalizmusával, komolyságával és gyorsaságával tűnik ki.
Stabil és komoly üzleti partnernek, professzionális és megbízható közreműködőként ajánljuk ezt a céget, akinek minőségi szolgáltatásai kedvezően különböztetik meg versenytársaitól, és biztonságos alternatívaként ajánlják a tervezési szolgáltatások nyújtásában.

MACON SRL

SZOLGÁLTATÁSOK

Tervezés

Ipari, polgári, mezőgazdasági és speciális épületek tervezése

 

Koncepció

Szerkezeti koncepció, modellezés, elemzés és optimalizálás

Tanácsadás

Technikai szakmai tanácsadás

Fővállalkozás

Építkezői fővállalkozó és projektmenedzsment tevékenységek 

Tervezés

Az ebbe a kategóriába tartozó szolgáltatások az építkezés (polgári, ipari, mezőgazdasági vagy speciális) bármely tervezési fázisához kapcsolódnak, és kifejezetten befektetőknek és vállalkozóknak szólnak.

A 3D CONCEPT Kft. közvetlenül szerkezeti tervezést biztosít a következő típusú építményekhez: ipari építmények (csarnokok, ipari csarnokok – fémcsarnokok, vasbeton vagy vegyes csarnokok, gyártócsarnokok vagy raktárcsarnokok; logisztikai csarnokok vagy logisztikai központok/parkok); vállalati központok termelőterekkel), polgári épületek (üzletek; kereskedelmi helyiségek; szupermarketek; hipermarketek; bevásárlóközpontok; kiskereskedelmi központok; kereskedelmi parkok; kiskereskedelmi parkok; irodaházak; bemutatótermek; szállodák; iskolák; sportcsarnokok; lakótömbök; vendégházak; villák; házak és nyaralók; egyéni vagy kollektív családi házak; duplexek; triplexek; lakóépületek, mezőgazdasági épületek (állattartó ólak; mezőgazdasági termelő istállók; terméktároló ólak) mezőgazdasági) és speciális építmények (hidak; hirdetőtábla, unipólus, totem típusú reklámszerkezetek, stb.; tározók; bunkerek; különféle fémszerkezetek; egyéb speciális építmények).

Koncepció

Az ebbe a kategóriába tartozó szolgáltatások, amelyek befektetőknek és vállalkozóknak, valamint tervezőknek szólnak, az épületek szerkezeti tervezésének bármely szakaszához kapcsolódnak.

• Szerkezeti tervezés
A szerkezeti tervezés a tervezésnek azt a szakaszát jelenti, amely magában foglalja a megrendelő összes igényének és kívánságának átültetését egy virtuálisan megvalósítható szerkezetbe, amely egyszerre felel meg a hatályos építkezési, tervezési normák és szabványok előírásainak, valamint a gazdaságos tervezés elveinek.

• Szerkezeti modellezés
A szerkezeti modellezés a tervezésnek azt a szakaszát jelenti, amely magában foglalja a szerkezet tervezési szakasz eredményeként kapott megvalósítható virtuális modellnek egy egyszerűsített számítási modellbe való átültetését, amely a lehető legpontosabban közelíti azt, és amely lehetővé teszi a szerkezeti elemzést oly módon, hogy minden szerkezeti elem egyszerűen legyen megtervezve.

• Szerkezeti elemzés
A szerkezeti elemzés a tervezésnek azt a szakaszát képviseli, amely magában foglalja néhány mérnöki számítás elvégzését a számítási modellen, amely a szerkezet minden egyes elemében a feszültségi állapot részletes megismeréséhez vezet, és lehetővé teszi a ténylegesen elkészülő szerkezet részletes és egyszerű méretezését. A tervezés ezen szakasza – szinte kizárólag – FEM (Finite Element Method) alapú szerkezetelemző programok segítségével történik.

• Strukturális optimalizálás
A szerkezeti optimalizálás a tervezésnek azt a szakaszát jelenti, amely magában foglalja a szerkezet iteratív (ciklikus) elemzését, amelynek célja egyes paramétereinek optimalizálása és a tervezési teljesítmény szabványok elérése, amely általában a fogyasztás és/vagy a költségek minimalizálásában tükröződik. Természetesen ez a legfontosabb állomása egy adott architektúrájú (legyen az polgári, ipari, mezőgazdasági vagy speciális) épület sikeres tervezésének. Ez a szakasz pedig a nagy teljesítményű szerkezetelemző és -optimalizáló programok használatán alapul.

Tanácsadás

Az ebbe a kategóriába tartozó szolgáltatások úgy a befektetőknek és vállalkozóknak, mint a tervezőknek is szólnak, akik különleges eredményeket szeretnének elérni egy ipari, polgári, mezőgazdasági vagy különleges építmény tervezésének, kivitelezésének, üzemeltetésének vagy módosításának fázisaiban.

Fővállalkozás

A 2008-2015 között létrejött partnerségek segítségével a 3D CONCEPT Kft. fővállalkozói és/vagy projektmenedzsment szolgáltatásokat is kínál fő szerkezetekhez, másodlagos szerkezetekhez és befejező munkálatokhoz. 2014-ben egy olyan szerződést kötöttünk amely által egy 3 cégből álló társulásnak a társvezetője és egy 16.585.000 RON értékű beruházás megvalósításának fővállalkozója vagyunk.

3Dconcept
Strada Traian 41, Cluj-Napoca 400046, România
ELÉRHETŐSÉGEK
ELÉRHETŐSÉGEK: 
Cím: 400046 – KOLOZSVÁR, ROMÁNIA
Traian utca. 41 szám /5-ös lakrész
email: 3dconceptcluj@gmail.com
Mob: +40 731 144 755, +40 758 587 398