Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. A mindennapi gyakorlatban azt tapasztaljuk, hogy vannak különbségek, hogy a gyakorlat „veri” az elméletet. És annak biztosítása érdekében, hogy a gyakorlat ne öljön meg senkit sem a földrengés, sem más rendkívüli események során, valamint hogy a terveink alapján kivitelezett épületek használói biztonságban legyenek, nagyon fontos, hogy időnként ellenőrizzük a szerkezeti elemeket, azok teherbírását 1: 1 –es léptében. Mi tervezők szerkezeti modelleket számolunk, amelyeket modellezett terhelésekkel terhelünk, és gyakorlatilag innen jönnek a különbségek.

Nagyra értékeljük az ASA CONS Tordai cég vezetősége által kezdeményezett előzetes teszt megszervezését. Ezúttal kicsit szórakoztunk is. Táncoltunk a hideg miatt és jókat nevettünk a mentalitásbeli különbségeken, a tervező között, aki minden millimétert mér, és a kivitelező között, aki „hagyd mert jól van úgy is „, … tehát meg győződtünk a biztonsági együtthatók fontosságáról!

Az eredményről: az elemeket standard terhelésekkel és számítási terhelésekkel terheltük, remekül jól viselkedtek, a mérési eredmények megerősítik a számításokat.

Megemlítjük, hogy ezek a tesztek előzetes tesztek az ASA Cons kivitelező üzemben, egy új típusú körüreges födémelemet vizsgáltunk. Természetesen ezt követi majd egy EN1168 szabvány szerinti hivatalos tesztsorozat egy jóváhagyott laboratóriumban, ahol a törésig tesztelik őket.

Kívánok mindenkinek jó egészséget, hogy tartós, stabil épületeket építsünk!